Προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου! Οι “γκιαούρηδες” και τα εδάφη των... άλλων

 - “Για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη” δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

- Ναι μεν, αλλά... και για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας
- Για εδάφη της καρδιάς μας έκανε λόγο και ο Κουρτουλμούς, παραπέμποντας στα... σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν

Το δικαίωμά του, να χρησιμοποιεί τον προσβλητικό χαρακτηρισμό “γκιαούρηδες” διεκδίκησε μιλώντας σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς, διευκρίνισε πάντως ότι με τον όρο “γκιαούρης” δεν εννοεί τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς αλλά στους “δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές”.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, σημείωσε ακόμα πως “Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας”. Η δήλωση του βέβαια παραπέμπει στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί “συνόρων της καρδιάς μας”.

Όσο για το πως βλέπει την Τουρκία, σημείωσε “Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Γι' αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ”.


Πηγή newsit.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου! Οι “γκιαούρηδες” και τα εδάφη των... άλλων Προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου! Οι “γκιαούρηδες” και τα εδάφη των... άλλων Reviewed by George S on 12/04/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.