Δημόσιο: Δείτε πως θα διεκδικήσετε 13ο και 14ο μισθό!

Δημόσιο: Δείτε πως θα διεκδικήσετε 13ο και 14ο μισθό!

«Μεγάλα Νομολογιακά βήματα για την αποκατάσταση των περικοπών στις αποδοχές των υπαλλήλων, εργαζομένων που επέφερε το ενιαίο Μισθολόγιο με πρώτα θύματα τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας», χαρακτηρίζει με άρθρο του στην aftodioikisi.gr την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας που αποκάλυψε η ιστοσελίδα αλλά και την προγενέστερη αντίστοιχη του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης.

κ. Περπατάρης τονίζει ότι ο ο μόνος τρόπος να διεκδικηθούν τα σημαντικά ποσά είναι μέσω της Δικαιοσύνης, καθώς, όπως τονίζει, «δεν επεκτείνεται η ισχύς των αποφάσεων σε όσους δεν προσφύγουν και δεν πετύχουν την έκδοση θετικών δικαστικών αποφάσεων με το όνομά τους».

Παράλληλα ο γνωστός εργατολόγος τονίζει ότι «ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της παραγραφής των απαιτήσεων» η οποία, πλην των ΙΔΑΧ των ΝΠΙΔ, είναι διετής συν το τρέχον έτος προσθέτοντας με έμφαση: «Επομένως είτε θα πρέπει εντός του τρέχοντος έτους να ασκηθεί (κατατεθεί ΚΑΙ επιδοθεί) η σχετική αγωγή ή να κατατεθεί αίτηση Διαμαρτυρίας για διακοπή της προκειμένου να μην απωλέσουν οι δικαιούχοι κρίσιμα χρονικά διαστήματα».

Αναλυτικά το άρθρο του Δημήτρη Περπατάρη στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

Οι δυο αποφάσεις τόσο αυτή του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας όσο και αυτή του Ειρηνοδικείου Λαμίας αποτελούν τα δύο πρώτα μεγάλα Νομολογιακά βήματα για την αποκατάσταση των περικοπών στις αποδοχές των υπαλλήλων , εργαζομένων που επέφερε το ενιαίο Μισθολόγιο με πρώτα θύματα τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας.

Τα ποσά που περικόπηκαν είναι σημαντικά και επομένως μπορεί και αξίζει να διεκδικηθούν δικαστικά, αναδρομικά και ΕΝΤΟΚΑ.


Πηγή | Περισσότερα στο www.topontiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Δημόσιο: Δείτε πως θα διεκδικήσετε 13ο και 14ο μισθό! Δημόσιο: Δείτε πως θα διεκδικήσετε 13ο και 14ο μισθό! Reviewed by George S on 12/23/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.