Σομαλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.


Μέχρι στιγμής 29 άτομα έχουν σκοτωθεί από την επίθεση και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

 «Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Υπήρχαν αχθοφόροι και οχήματα που είχαν σχηματίσει ουρά στην πύλη του λιμανιού όταν σημειώθηκε η έκρηξη» ο Αμπντικάντι Άχμεντ, αξιωματικός της αστυνομίας που ερευνά την επίθεση.

«Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην εξωτερική πύλη του λιμανιού. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας εργαζόμενος στο λιμάνι μιλώντας στο Reuters.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και η αλ Σεμπάμπ έχει εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στη Σομαλία.

Η  Aλ-Σεμπάμπ επιθυμεί να εκδιώξει από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή εκδοχή τους του Ισλάμ.


Πηγή topontiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σομαλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο Σομαλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο Reviewed by George S on 12/11/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.