Λάρισα: Συνελήφθη 20χρονος για απάτη με πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο

Μια μεγάλη απάτη μέσω διαδικτύου διαλεύκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Λάρισας μέσα από τη σύλληψη 20χρονου, ο οποίος είχε αποκτήσει στο «dark web» πρόσβαση σε στοιχεία και κωδικούς πιστωτικών καρτών και πραγματοποιούσε συναλλαγές εν αγνοία των νόμιμων κατόχων.


Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία 30χρονη ενημερώθηκε από την τράπεζά της για τις τριμηνιαίες συναλλαγές της. Στην ενημέρωση αυτή παρατήρησε μια σειρά συναλλαγών που δεν είχε πραγματοποιήσει η ίδια. Έτσι, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, η οποία εκίνησε τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη του 20χρονου.

Στο διάστημα που είχε στην κατοχή του τα στοιχεία της 30χρονης, ο δράστης πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους 2.928 ευρώ, ενώ όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια έκανε κατ' εξακολούθηση τέτοιου είδους απάτες.

Αυτό ου οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του ήταν η αγορά ορισμένων αναλωσίμων ειδών για ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία ο δράστης ζήτησε να παραδοθούν στην οικία του μέσω courrier. Έτσι εντοπίστηκε η κατοικία του και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών αποκαλύφθηκε ότι είχε υποκλέψει κωδικούς και άλλων πιστωτικών καρτών. Αυτό το κατάφερνε πλοηγούμενος στο «dark web», όπου εντόπισε βάση δεδομένων που ανήκε σε Ρώσους χάκερς και στην οποία βρίσκονται καταχωρημένα 127.000 στοιχεία καρτών παγκοσμίως.
 
Πηγή madata.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Λάρισα: Συνελήφθη 20χρονος για απάτη με πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο Λάρισα: Συνελήφθη 20χρονος για απάτη με πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο Reviewed by George S on 12/08/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.