Καταδίκη για οκτώ άνδρες που σχετίζονται με το σεξουαλικό σκάνδαλο του Ρόθερχαμ

Περίπου 1.400 παιδιά υπολογίζεται συνολικά ότι έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης στο Ρόθερχαμ ανάμεσα στο 1997 και το 2013. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στη Βρετανία.  

Σε ποινές κάθειρξης πέντε έως 19 ετών καταδικάστηκαν στην Αγγλία οκτώ άνδρες που ανήκαν στο διαβόητο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών του Ρόθερχαμ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Κρίθηκαν ένοχοι για σειρά κατηγοριών, όπως βιασμός και φυλάκιση ανηλίκου. Τα τρία γνωστά θύματά τους ήταν ακόμα και 13 ετών και τα εγκλήματα διαπράττονταν επί περίπου μία πενταετία, από το 1999 έως το 2003.

Περίπου 1.400 παιδιά υπολογίζεται συνολικά ότι έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης στο Ρόθερχαμ ανάμεσα στο 1997 και το 2013. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στη Βρετανία, με δεδομένο ότι οι τοπικές Αρχές έμειναν αδρανείς απέναντι στα εγκλήματα.

Οι καταδικασθέντες είναι σήμερα από 30 έως 33 ετών, κάτι που σημαίνει ότι μερικοί ήταν ανήλικοι ή είχαν μόλις ενηλικιωθεί όταν κακοποίησαν τα κορίτσια.

Οι κακοποιοί που «ανατρέφουν» θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στηρίζονται «στη σιωπή των άλλων», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των ποινών ένα από τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν από τους καταδικασθέντες. «Μιλήστε και κάποιος θα ακούσει».

Πηγή: skai.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Καταδίκη για οκτώ άνδρες που σχετίζονται με το σεξουαλικό σκάνδαλο του Ρόθερχαμ Καταδίκη για οκτώ άνδρες που σχετίζονται με το σεξουαλικό σκάνδαλο του Ρόθερχαμ  Reviewed by George S on 11/04/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.