Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων με το πάτημα ενός κουμπιού

ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν να συμπεριληφθεί ρύθμιση για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στη λίστα με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στηρίζεται στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία ο συμβολαιογράφος που θα ορίζει η τράπεζα θα ορίζει η τράπεζα και θα ανεβάζει το προς πλειστηρίαση ακίνητο, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News.

Οι εναλλακτικές της πρότασης:

– ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν να συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση στη λίστα με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
– Οι δημοπρασίες θα διενεργούνται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί στα πρότυπα των αντίστοιχων του ΤΑΙΠΕΔ ή του “Τειρεσία”.
– Οι δανειστές πιέζουν να εκποιηθούν τα ακίνητα 12.000 οφειλετών έως το τέλος του 2017 και επιμένουν να επαναληφθούν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν φέτος λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων και της αποχής των συμβολαιογράφων.

Η διαδικασία να ελέγχεται από το Δημόσιο, το οποίο θ απροχωρήσει στο στήσιμο της πλατφόρμας μέσα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

'Οπως τονίζεται, το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ οι δανειστές - κυρίως το ΔΝΤ - ζητούν υιοθέτηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος αντιδράσεων από τους πολίτες. 


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων με το πάτημα ενός κουμπιού Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων με το πάτημα ενός κουμπιού Reviewed by George S on 11/20/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.