Νέα Ζηλανδία: Αγελάδες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα που δημιουργήθηκε από τον σεισμό

Οι αγελάδες επέζησαν από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος προκάλεσε καθίζηση του εδάφους γύρω τους 

Τρεις αγελάδες στη Νέα Ζηλανδία ήταν τυχερές, μέσα στην ατυχία τους, καθώς επέζησαν από τον ισχυρό σεισμό αλλά εγκλωβίστηκαν σε μία νησίδα ξηράς. Ο σεισμός της Κυριακής, μεγέθους 7,8 βαθμών Ρίχτερ, προκάλεσε καθίζηση του εδάφους γύρω τους, δημιουργώντας τη μικρή νησίδα. Οι αγελάδες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο που πέταξε πάνω από την πόλη Kaikoura, η οποία ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι είχε περιγράψει σκηνές «βιβλικής καταστροφής» γύρω από την τουριστική πόλη, ενώ η αστυνομία επιβεβαίωσε δύο νεκρούς. 

Οι δρόμοι προς την πόλη αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις που έγιναν, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας. Η Kaikoura αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών. 

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποιον ανήκουν οι αγελάδες και πότε θα μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Όπως επισημαίνει η Telegraph πάντως, η Νέα Ζηλανδία έχει 10 εκατομμύρια βοοειδή -αριθμός μεγαλύτερος από εκείνο των κατοίκων της χώρας, που είναι 4,7 εκατομμύρια. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Νέα Ζηλανδία: Αγελάδες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα που δημιουργήθηκε από τον σεισμό Νέα Ζηλανδία: Αγελάδες εγκλωβίστηκαν σε νησίδα που δημιουργήθηκε από τον σεισμό Reviewed by George S on 11/14/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.