Απίστευτο: Γυναίκα έμεινε δυο φορές έγκυος με διαφορά 10 ημερών!

Μια απίστευτη ιστορία και ένα εξαιρετικά σπάνιο ιατρικό φαινόμενο σημειώθηκε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας: μια γυναίκα που ονομάζεται Κέιτ Χιλ έμεινε δυο φορές έγκυος με διαφορά 10 ημερών!

Το φαινόμενο έχει καταγραφεί μόλις δέκα φορές στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Η Χιλ έπασχε από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών και δεν είχε καν ωορρηξία πριν αρχίσει να υποβάλλεται σε ορμονική θεραπεία.

Η θεραπεία απέδωσε και η γυναίκα έμεινε έγκυος δυο φορές μέσα σε 10 μέρες.

Μάλιστα και οι δυο εγκυμοσύνες έγιναν από μια σεξουαλική επαφή.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε μόνο μία συνεύρεση. Το σπέρμα του έμεινε ζωντανό για δέκα μέρες μέχρι να γονιμοποιήσει το δεύτερο ωάριο» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο αυστραλιανό δίκτυο Seven Network.

Τα δυο αδελφάκια, που είναι σήμερα 10 μηνών, είναι διαφορετικού φύλου και γεννήθηκαν με διαφορετικό βάρος και σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης.

Οι περισσότερες δίδυμες κυήσεις προέρχονται από δύο διαφορετικά ωάρια που απελευθερώνονται την ίδια μέρα από τις ωοθήκες. Πιο σπάνια είναι η γέννηση μονοζυγωτικών διδύμων, τα οποία προέρχονται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που στη συνέχεια χωρίζεται στα δύο.

Αλλά η περίπτωση της Χιλ είναι από τις πρωτοφανείς στην ιατρική βιβλιογραφία. 


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απίστευτο: Γυναίκα έμεινε δυο φορές έγκυος με διαφορά 10 ημερών! Απίστευτο: Γυναίκα έμεινε δυο φορές έγκυος με διαφορά 10 ημερών! Reviewed by George S on 11/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.