Δείτε το πανέμορφο ελληνικό χωριό που χωρίζει στη μέση ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Το όνομά του χωριού είναι Βοβούσα. Εκεί ζουν μόνο 100 κάτοικοι. Εχει, όμως, μια μοναδικότητα κι που αξίζει να το γνωρίσετε καλύτερα...

Μπορεί να είναι απίστευτο, αλλά, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Το μοναδικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγότι της Ηπείρου. Για την ακρίβεια είναι το βορειότερο και το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου. Το όνομά του είναι Βοβούσα κι η ομορφιά του ασύλληπτη. Το χωριό μας «υποδέχεται» με ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάλληλη για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.


Φτάνουν δεν φτάνουν τους 100 η κάτοικοι της Βοβούσας. Είναι πολλοί οι επισκέπτες που καταφθάνουν κάθε χρόνο για να κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που προσφέρεται πλούσια στο όμορφο αυτό χωριό. Όσο για τους μόνιμους κατοίκους, αυτοί ασχολούνται με την υλοτομία και την επεξεργασία ξύλου.


Αν θέλετε να επισκεφτείτε και εσείς τη Βοβούσα, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς, μπορείτε να ταξιδέψετε εκεί μέσω της Εγνατίας Οδού που συνδέει, πλέον, το Μέτσοβο με τα Γιάννενα.


Φωτογραφίες: Θοδωρής Αθανασιάδης, Νίκος Παλαιολόγος, Instagram

Πηγή thetoc.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Δείτε το πανέμορφο ελληνικό χωριό που χωρίζει στη μέση ποτάμι (ΦΩΤΟ) Δείτε το πανέμορφο ελληνικό χωριό που χωρίζει στη μέση ποτάμι (ΦΩΤΟ) Reviewed by George S on 10/01/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.