Ποια είναι τελικά η ιδανικότερη στάση... για ύπνο;

Αν και δεν υπάρχει αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «τέλεια θέση», οι ειδικοί θεωρούν ως καλύτερες δύο θέσεις.

Τη στιγμή που παραδινόμαστε στη αγκαλιά του Μορφέα, έχοντας τη σωστή στάση του σώματος επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ευνοήσει ορισμένες ζωτικές λειτουργίες και να αποφύγει την πιθανή ταλαιπωρία των μυών.

Αν και οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχει μία μοναδική ιδανική θέση, ο Δρ Juan Antonio Pareja Grande, υπεύθυνος της Μονάδας Ύπνου του Hospital Universitario Quirón Salud de Madrid (Ισπανία), σημειώνει ότι «η πιο επιθυμητή είναι πλευρική κατάκλιση (πλευρά) και σε ύπτια θέση (με το στόμα προς τα πάνω)», αναφέρει η εφημερίδα  El Mundo.

Έτσι, ο ύπνος στο πλάϊ βοηθά στην πρόληψη πόνων στον αυχένα και την πλάτη, μειώνει το ροχαλητό, βελτιώνει την αναπνοή και μειώνει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο ύπνος στο πλάϊ από το αριστερό πλευρό είναι καλύτερος για τις εγκυμονούσες.

Από την άλλη πλευρά, ο ύπνος ανάσκελα αποτρέπει τον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη, ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες (επειδή το πρόσωπο δεν έρχεται σε επαφή με το μαξιλάρι).

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν συνιστάται διότι έτσι «ασκείται μεγάλη πίεση στο λαιμό», τόνισε ο Pareja και μπορεί να προκαλέσει τενοντίτιδα, πόνο στην πλάτη και στον τράχηλο της μήτρας, μεταξύ των άλλων ενοχλήσεων.


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ποια είναι τελικά η ιδανικότερη στάση... για ύπνο; Ποια είναι τελικά η ιδανικότερη στάση... για ύπνο; Reviewed by George S on 10/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.