Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή μαθητών σε δημοτικό της Βόλβης - Διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα

Στη δικαιοσύνη πάει η υπόθεση με τις αντιδράσεις των γονέων για τα απογευματινά τμήματα στα σχολεία της Βόλβης στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα.

Μετά την δεύτερη συνεχόμενη μέρα αποχής των 117 μαθητών του δημοτικού σχολείου στον Προφήτη Βόλβης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποιεί ότι αν το φαινόμενο αυτό συνεχιστεί θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε στο Έθνος ο κ. Παναγιώτης Ανανιάδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ανανιάδης έχει ήδη στείλει στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία ελήφθη από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή καθώς Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται μετά την παραίτηση 4 εκ των 7 μελών του.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου και για τα όσα ρητά προβλέπονται από τον αντιρατσιστικό νόμο» προσθέτει ο κ. Ανανιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτούν 46 προσφυγόπουλα στα απογευματινά τμήματα.


Πηγή koolnews.gr
Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή μαθητών σε δημοτικό της Βόλβης - Διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή μαθητών σε δημοτικό της Βόλβης - Διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα Reviewed by George S on 10:38 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.