Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο - Εκκενώνεται οικισμός

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή του  Άγιου Πέτρου - Η μάχη των πυροσβεστών είναι σκληρή γιατί πνέουν άνεμοι 8 και κατά τόπους πάνω στο βουνό 9 μποφόρ - Έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από την Αθήνα και τις Κυκλάδες

Μεγάλη φωτιά μαίνεται εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή του  Άγιου Πέτρου, στην Άνδρο.

Η φωτιά είναι πλέον εντός του οικισμού και έχει ζητηθεί η εκκένωση του. Η πυροσβεστική μαζί με τον ΣΕΔΑ δίνουν μάχη από σπίτι σε σπίτι για να σώσουν το χωριό. Επί τόπου βρίσκεται όλη σχεδόν η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου και των Εθελοντών με 10 οχήματα.

Η μάχη των πυροσβεστών είναι σκληρή γιατί πνέουν άνεμοι 8 και κατά τόπους πάνω στο βουνό 9 μποφόρ.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει ανοίξει στα τρία. Το ένα μέρος της φωτιά πάει προς Άνω Γαύριο. Το άλλο προς Κυπρί. Και το τρίτο πηγαίνει πλέον προς τον Κάτω Άγιο Πέτρο.

Από τον επικεφαλής έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από Αθήνα και από Κυκλάδες. Τα ενάερια μέσα που είχαν κληθεί ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αναμένονται επίσης ενισχύσεις πεζοπόρων που θα έρθουν με ελικόπτερα από Σύρο.


Πηγή protothema.gr
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο - Εκκενώνεται οικισμός Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο - Εκκενώνεται οικισμός Reviewed by George S on 10/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.