Σαν Φρανσίσκο: Αυτός ο πολυτελής πύργος 200 μέτρων βυθίζεται

Το κομψό κτίριο, του οποίου οι ενοικιαστές καταβάλλουν μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια για τη στέγαση, έχει μετατοπιστεί  κατά 15 εκατοστά και βυθίστηκε κατά 40.

Ο Πύργος της Χιλιετίας είναι ένας επιβλητικός ουρανοξύστης, 58 ορόφων και ύψους 197 μέτρων στον οποίον στεγάζονται πολλοί από τους πλούσιους του Σαν Φρανσίσκο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να στεγαστούν οι ένοικοί του για ένα διαμέρισμα κατέβαλαν έως και 10 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του κτηρίου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2009, είναι ότι μιμείται τον Πύργο της Πίζας: ήδη έχει κλίση 15 εκατοστά στην κορυφή και 5 εκατοστά στη βάση του. Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, αναφέρει η Αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα ABC .

Η κλίση του πύργου οφείλεται στο γεγονός ότι ο ουρανοξύστης έχει βυθιστεί κατά 40 εκατοστά και άνισα. Υπάρχει κίνδυνος το κτήριο να συνεχίσει να βυθίζεται έως και  εκατοστά, αν και αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, τόνισε ο γεωτεχνικός μηχανικός που είναι επικεφαλής της επιχείρησης για την επίλυση του προβλήματος, Pat Shires.


Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει στο φως ντοκουμέντα στα οποία αποδεικνύεται ότι το Δημοτικό Τμήμα Επιθεώρησης Κτηρίων και ιδιοκτήτης του κτηρίου η Millennium Partners, γνώριζαν ότι ο πύργος βυθίζεται περισσότερο από ό, τι αναμενόταν πριν από τα εγκαίνιά του το  2009, αλλά απέκρυψαν τις πληροφορίες αυτές.  

Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σαν Φρανσίσκο: Αυτός ο πολυτελής πύργος 200 μέτρων βυθίζεται Σαν Φρανσίσκο: Αυτός ο πολυτελής πύργος 200 μέτρων βυθίζεται Reviewed by George S on 10/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.