Καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν νοθευμένα δικαιολογητικά για την πρόσληψη τους


Kαταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δύο αστυνομικοί οι οποίοι προσελήφθησαν στο Σώμα, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο φυλάκιση 4 ετών και στον δεύτερο, φυλάκιση 6 ετών, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές προς 5 ευρώ την ημέρα και τους άφησε ελεύθερους ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε νοθεία των απολυτηρίων Λυκείου, τα οποία προσκόμισαν σε διαγωνισμό της ΕΛΑΣ για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, που είχε γίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Σύμφωνα με τις δύο ξεχωριστές δικογραφίες, νοθεύοντας τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, οι κατηγορούμενοι συγκέντρωσαν τόσα μόρια ώστε να πετύχουν τον διορισμό τους στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως περιγράφεται στα κατηγορητήρια, ο αστυνομικός που τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή, εισέπραξε, το διάστημα που υπηρέτησε στο Σώμα, μικτές αποδοχές ύψους 287.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές του καταδικασθέντα συναδέλφου του ανήλθαν σε 211.750 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους του Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αποκαλύφθηκαν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, οι οποίες πήραν ήδη το δικαστικό δρόμο.
 
Πηγή thestival.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν νοθευμένα δικαιολογητικά για την πρόσληψη τους Καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν νοθευμένα δικαιολογητικά για την πρόσληψη τους Reviewed by George S on 10/13/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.