Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog» επειδή τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα

Mε μια κρίση άνευ προηγουμένου είναι αντιμέτωπα τα μαγαζιά που πουλάνε Hot Dog στην Μαλαισία. Πρέπει να αλλάξουν το όνομα του πολυαγαπημένου γρήγορου φαγητού αλλιώς κινδυνεύουν να μην πάρουν την κατάλληλη έγκριση από τον μουσουλμανικό νόμο!

Ο μουσουλμανικός νόμος halal καθορίζει ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των μουσουλμάνων επειδή ακολουθούν τα χρηστά ήθη.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν ότι οι Αρχές αρνήθηκαν να επικυρώσουν ως «Χαλάλ» τα hot dogs αμερικανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με την Μαλαισιανή υπηρεσία της ισλαμικής ανάπτυξης (Jakim), το όνομα Hot Dog είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα. Πράγματι, το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα. Ας σημειωθεί ότι στη Μαλαισία, το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία.
Τα παράπονα των μουσουλμάνων τουριστών που προέρχονται από άλλες χώρες ανάγκασαν τις Αρχές να πάρουν αυτή την απόφαση. «Ολα τα προϊόντα χαλάλ που μπορεί να οδηγήσουν τους καταναλωτές σε σφάλματα, πρέπει να τα αλλάξουμε».
«Θα ήταν προτιμότερο, οι εταιρείες να χρησιμοποιούν καλύτερα τον όρο «λουκάνικο μπρέτσελ», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας για τις εγκρίσεις χαλάλ, Sirajuddin Suhaimee, στο Channel NewsAsia.

Πηγή: iefimerida.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog» επειδή τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα Η Μαλαισία αλλάζει την ονομασία «hot dog» επειδή τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα  Reviewed by George S on 10/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.