Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της

Λίγο ο πονόκοιλος, οι ημικρανίες, τα νεύρα και οι λιγούρες είναι οι βασικοί λόγοι που μία γυναίκα «βασανίζεται» στον εργασιακό της χώρο τις μέρες που έχει περίοδο. 

Οι ειδικοί, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν και μία επιστημονική εξήγηση για το πως η περίοδος μας επηρεάζει στη δουλειά μας και τα αποτέλεσμα είναι πιο θετικά απ' ότι περιμέναμε.

Και ενώ εσύ πιστεύεις πως είσαι ένα «ράκος» τις μέρες αυτές, οι επιστήμονες πιστεύουν πως μπορείς να αποδώσεις καλύτερα τόσο πνευματικά όσο και σωματικά την συγκεκριμένη εβδομάδα.

Τεστ IQ και ερωτηματολόγια έδειξαν, σύμφωνα με έρευνα του BBC, πως μία γυναίκα μπορεί να είναι περισσότερο συγκεντρωμένη σε μία εργασία που απαιτεί «εγκεφαλική δραστηριότητα», καθώς κατά την περίοδο επηρεάζονται και οι ορμόνες που περιβάλλουν τους νευρώνες του εγκεφάλου μας.

Επίσης τα οιστρογόνα και οι ορμόνες ονόματι «προσγεστερόνες» κάνουν τις γυναίκες να είναι πιο κινητικές και να βιώνουν πιο έντονα την κάθε τους δραστηριότητα στην δουλειά (γι΄αυτό και τα νεύρα), πράγμα που μπορεί να σε κάνει και πιο δραστήρια.

Παρ΄όλα αυτά ο σωματικός πόνος και η ψυχολογία που έχει κάθε γυναίκα είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα με αποτέλεσμα, άλλες να νιώθουν καλύτερα μία εβδομάδα μετά την περίοδο ή και πριν.
 

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή: iefimerida.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της Πώς η περίοδος επηρεάζει μία γυναίκα στη δουλειά της Reviewed by George S on 10/06/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.