Τρία βασικά μυστικά για την αιώνια αγάπη

Στη μελέτη τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάποιες μικρές κι ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως, για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι τσάι στο κρεβάτι μπορεί να βοηθήσει στην μακροημέρευση των σχέσεων.

Η Jacqui Gabb, βρετανίδα καθηγήτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις, διά του  The Independent », αποκαλύπτει τα τρία βασικά μυστικά που βοηθούν στην διάρκεια της αγάπης.

Στο βιβλίο της που συνέγραψε σε συνεργασία με τον καθηγητή John Barker, η Jacqui Gabb εγείρει το ερώτημα που στοιχειώνει κάθε ανθρώπινο ον: Ποιά είναι τα μυστικά της αιώνιας αγάπης. Παρακάτω αναφέρονται τα τρία σημαντικότερα, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα.

1. Επικοινωνία

Η Gabb επισημαίνει ότι επικοινωνία δεν σημαίνει μόνον να μιλάμε επί ώρες, κάτι το οποίο μπορεί επίσης να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η συγγραφέας προτείνει την μη λεκτική επικοινωνία. «Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να υπάρξει επικοινωνία και χωρίς λόγια, για παράδειγμα μια βόλτα ή μια αγκαλιά στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση».

2. Μικρές λεπτομέρειες

«Συχνά η απλούστερη και πιο ασήμαντη χειρονομία είναι πολύ σημαντική για μερικούς ανθρώπους. Το πλύσιμο των πιάτων, η μεταφορά των σκουπιδιών, κλπ», λένε οι ερευνητές. Οι  Gabb και Barker στη μελέτη τους διεπίστωσαν ότι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, το να φέρεις ένα φλιτζάνι τσάι στο κρεβάτι, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της σχέσης.

3. Να γελούν μαζί

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει σταθερό γέλιο σαν να πρόκειται για μια κωμωδία, αλλά ακόμη κι αν το ζευγάρι δεν εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος, ο ένας να σέβεται και να αναγνωρίσει το χιούμορ του άλλου. «Το χιούμορ είναι προσωπική γνώση του συντρόφου σας, μια βαθύτερη γνώση και αποδεικνύει την πλήρη κατανόηση μεταξύ των δύο».


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τρία βασικά μυστικά για την αιώνια αγάπη Τρία βασικά μυστικά για την αιώνια αγάπη Reviewed by George S on 10/28/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.