Απολύσεις εκπαιδευτικών - Ποιοι με ποια αιτιολογία

Στις πρώτες πέντε απολύσεις εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. 

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς σε σχολεία αλλά και για έναν πανεπιστημιακό που ήταν άφαντοι επί μήνες έως και έξι χρόνια. Ολες οι αποφάσεις αφορούσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο για το παράπτωμα αυτό απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, ένας εκπαιδευτικός από την Κρήτη και ένας από το Νότιο Αιγαίο. Στους εκπαιδευτικούς είχε επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια η ποινή της οριστικής παύσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς εξαφανίστηκε για 8 μήνες, άλλος για 5 μήνες και οι άλλοι δύο από 32 έως 37 εργάσιμες ημέρες.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ''Εθνους'', η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι αρμόδιες Αρχές στις περιπτώσεις που κάποιος εκπαιδευτικός απέχει αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του είναι η εξής: Οταν ο εργαζόμενος απουσιάσει 22 συνεχόμενες εργάσιμες μέρες αδικαιολόγητα από τη δουλειά του (ή τριάντα μέρες μέσα σε έναν χρόνο) παραπέμπεται σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). 


Για να γίνει αυτό, ο διευθυντής του σχολείου (ή ο προϊστάμενος, αν πρόκειται για άλλη θέση) πρέπει να ενημερώσει τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης και αυτός να κινήσει τη σχετική διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ διαπιστώνεται το παράπτωμα και στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμπεται στα Πειθαρχικά Συμβούλια, τα οποία επιβάλλουν την ποινή της οριστικής παύσης του υπαλλήλου. Η απόφαση για να οριστικοποιηθεί πρέπει να υπογραφεί στη συνέχεια και από τον υπουργό Παιδείας. Εως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, ο εργαζόμενος συνήθως βρίσκεται σε αργία και σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνει το 1/3 των αποδοχών του.

Πηγή thestival.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απολύσεις εκπαιδευτικών - Ποιοι με ποια αιτιολογία Απολύσεις εκπαιδευτικών - Ποιοι με ποια αιτιολογία Reviewed by George S on 10/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.