Απογοητευμένοι με όλους και με όλα οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από την αντιπολίτευση - Σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες απειλούν την ασφάλεια της χώρας

Η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται απογοητευμένη και δυσαρεστημένη καθώς ούτε βλέπει λύση στα χρονίζοντα προβλήματά της αλλά ούτε και μια πειστική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Τη δυσπιστία και την απαξίωση των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες αντανακλά το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

Το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από την αντιπολίτευση. Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας η απάντηση, για το 45% είναι «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο οργή (32%) χαρακτηρίζει κυρίως τους δεύτερους, ενώ ελπίδα (14%) τους πρώτους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση - με ορισμένες εκλάμψεις εμπιστοσύνης από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές (25%) αλλά και ΚΚΕ (9%). 

Ένας στους δύο Έλληνες (51%) εκτιμά ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές και το 46% πιστεύει πώς μάλλον δεν χρειάζεται.  

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντά το 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, το 32% των ερωτηθέντων κρίνει πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Αρνητική στάση απέναντι στους πρόσφυγες

Κουρασμένοι και από το προσφυγικό εμφανίζονται οι Έλληνες. Το 48% πιστεύει ότι "μάλλον αποτελούν απειλή" για την ασφάλεια της χώρας ενώ το συντριπτικό 73% πιστεύει ότι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία. 

Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απογοητευμένοι με όλους και με όλα οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση Απογοητευμένοι με όλους και με όλα οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση Reviewed by George S on 10/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.