Πάτρα: Οι έφηβοι βρίσκονται στο όριο του αλκοολισμού

Aπό τα 14 με 17 τους χρόνια ξεκινούν να πίνουν αλκοόλ (σε όρια εθισμού) οι... μαθητές της Πάτρας, ανεξαρτήτου φύλου και οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. 

Οι γονείς εθελοτυφλούν και, όταν αντιλαμβάνονται τον αλκοολισμό, τον αποσιωπούν, υπό τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής.

«Δυστυχώς οι γονείς ξέχασαν το ρόλο τους, αυτό του γονέα που αποφασίζει για την ζωή του παιδιού του, έγιναν φίλοι του, όταν όμως το παιδί χρειάζεται την γονεική τους αντίδραση για να μην καταρρεύσει», δηλώνει, σύμφωνα με το patrastimes.gr, η ψυχολόγος και εθελόντρια στα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Πάτρας, Καικελία Κατσιβαρδά, η οποία τονίζει ότι αυτή τη στιγμή από τα στοιχεία προκύπτει πως το 80% του τοπικού πληθυσμού, κάνει ανεξέλεγκτη χρήση της νόμιμης ναρκωτικής ουσίας που είναι το αλκοόλ που σχετίζεται, με περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, και είναι πρώτη σε αριθμούς επίπονων θανάτων.

Στα 13 χρόνια που λειτουργούν στην Πάτρα τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ, προσπαθούν να επανεντάξουν τους χρήστες αλλά και τις οικογένειες τους σε νηφάλεια κατάσταση, ενώ 11 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Ιατρείο Αλκοολογίας που στεγάζεται στο ΠΠΝΠ, το οποίο σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Γρηγόρη Οικονόμου, καταγράφει ετησίως 160 άτομα, με τους 80 όμως να είναι νέοι χρήστες κάθε χρόνο, που τονίζει ότι αυτός ο εθισμός εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα της εποχής, που δυστυχώς δεν έχει ηλικία. 


Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πάτρα: Οι έφηβοι βρίσκονται στο όριο του αλκοολισμού Πάτρα: Οι έφηβοι βρίσκονται στο όριο του αλκοολισμού Reviewed by George S on 10/12/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.