Ο υπεραιωνόβιος Diego είναι... μανιακός με το σεξ και έτσι διέσωσε το είδος του

Στον Diego πιστώνεται η διάσωση του είδους των χελώνων Chelonoidis hoodensis που ήταν υπό εξαφάνιση! Η γιγαντιαία χελώνα, ηλικίας άνω των 100 ετών, έχει γίνει πατέρας περισσότερων από 800 μωρών και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος, Washington Tapia, έχει συμβάλει στο πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετώπιζε το είδος του.

Πριν από 50 χρόνια, όταν υπήρχαν στο νησί Espanola, μόνο δύο αρσενικές χελώνες και 12 θηλυκές ο Diego βρισκόταν στην άγρια φύση. Πλέον ζει σε κέντρο αναπαραγωγής χελώνων στο κοντινό νησί Santa Cruz, όπου και εξακολουθεί να ζευγαρώνει με τις 6 χελώνες του χαρεμιού του.

 Ο Diego βρέθηκε στο San Diego Zoo, από όπου πήρε και πήρε το όνομά του. Σύμφωνα με τον Washington Tapia ουδείς γνωρίζει «πώς ή πότε έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής». «Πιθανότατα τον πήρε επιστημονική αποστολή από το νησί Espanola μεταξύ 1900-1959», εκτιμά.


Πηγή topontiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ο υπεραιωνόβιος Diego είναι... μανιακός με το σεξ και έτσι διέσωσε το είδος του Ο υπεραιωνόβιος Diego είναι... μανιακός με το σεξ και έτσι διέσωσε το είδος του Reviewed by George S on 9/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.