Τραγωδία στη Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοίο με 150 Ταϊλανδούς μουσουλμάνους

Προσέκρουσε σε τσιμεντένιο υποστύλωμα γέφυρας στον ποταμό Τσάο Πράγια 

Δεκατρείς άνθρωποι πνίγηκαν και δεκάδες αγνοούνται στην Ταϊλάνδη όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 150 Ταϊλανδοί μουσουλμάνοι βυθίστηκε σήμερα στον ποταμό Τσάο Πράγια μετά την πρόσκρουσή του σε τσιμεντένιο υποστύλωμα γέφυρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων. 

"Υπάρχουν 13 επιβεβαιωμένοι νεκροί και τουλάχιστον 37 τραυματίες καταμετρημένοι μέχρι τώρα, ενώ δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται" στον ποταμό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόληψης των καταστροφών για την αρχαία πόλη Αγιουτάγια, η οποία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βόρεια της Μπανγκόκ. Διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων. Μεταξύ των νεκρών είναι επτά γυναίκες, τέσσερις άνδρες και ένα αγοράκι, δήλωσε στο Reuters ο Ρεβάτ Πρασόνγκ, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Αγιουτάγια. 

Οι επιβάτες επέστρεφαν από επίσκεψη σε θρησκευτικό ναό, όταν το πλοίο τους προσπαθώντας να αποφύγει άλλο διερχόμενο πλοίο προσέκρουσε πάνω σε τσιμεντένιο υποστύλωμα μιας γέφυρας πριν βυθιστεί. Σε εικόνες από βίντεο που έδειξε το τηλεοπτικό δίκτυο Khaosod διακρίνονται οι διασώστες που απεγνωσμένα προσπαθούν να πλησιάσουν το πλοίο, του οποίου μέρος της πρύμνης έχει βυθιστεί και που ρίχνουν σχοινιά για να βοηθήσουν τους ναυαγούς ώστε να φθάσουν στην όχθη του ποταμού κολυμπώντας. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τραγωδία στη Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοίο με 150 Ταϊλανδούς μουσουλμάνους Τραγωδία στη Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοίο με 150 Ταϊλανδούς μουσουλμάνους Reviewed by George S on 9/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.