Πέθανε το κορίτσι της Times Square - Γνωστή από την θρυλική φωτογραφία με το φιλί [ΦΩΤΟ]

Η Γκρέτα Φρίντμαν, που έγινε διάσημη ως το κορίτσι που φιλούσε ένας ναύτης στην Times Sqaure της Νέας Υόρκης, πέθανε στα 92 της χρόνια.

Η Φρίντμαν ήταν «πρωταγωνίστρια» της θρυλικής φωτογραφίας, που έγινε σύμβολο της λήξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος της, Τζόσουα Φρίντμαν, ανέφερε στο NBC ότι η μητέρα του πέθανε στη Βιρτζίνια, μετά από αρκετά προβλήματα υγείας.

Η τότε βοηθός οδοντιάτρου, ήταν η γυναίκα σε μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του 20ου αιώνα, τη στιγμή που οι Αμερικανοί έμαθαν την παράδοση της Ιαπωνίας, στις 14 Αυγούστου του 1945. Ο φωτογράφος Αλφρεντ Αισεντάεντ κατέγραψε τη σκηνή που ένας ναύτης με στολή, φίλησε την Φρίντμαν, έχοντας τυλίξει τα χέρια του γύρω της, τη στιγμή που ο κόσμος είχε βγει στην Times Square.«Δεν τον είδα να πλησιάζει και πριν το καταλάβω, βρέθηκα σφιχτά αγκαλιασμένη», είχε πει η Φρίντμαν στο CBS το 2012. Μετά από το φιλί, εκείνη και ο ναύτης- ο Τζορτζ Μεντόνσα- ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Η φωτογραφία του Αισεντάεντ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Life μία εβδομάδα αργότερα. Οπως είχε εξηγήσει σε βιβλίο του ο ίδιος, αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον για να τραβήξει τη φωτογραφία ήταν η αντίθεση της μαύρης στολής του ναύτη, με τα λευκά που φορούσε η Φρίντμαν.

Οι δύο τους κατονομάστηκαν το 1980, όταν το Life ζήτησε από το άγνωστο έως τότε ζευγάρι να εμφανιστεί. Ο Μεντόνσα δήλωσε στο CBS ότι ο ίδιος και η μελλοντική τότε σύζυγός του πανηγύριζαν το τέλος του πολέμου, όταν εκείνος άρχισε να φιλά γυναίκες στο δρόμο.

Πηγή: iefimerida.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πέθανε το κορίτσι της Times Square - Γνωστή από την θρυλική φωτογραφία με το φιλί [ΦΩΤΟ] Πέθανε το κορίτσι της Times Square - Γνωστή από την θρυλική φωτογραφία με το φιλί [ΦΩΤΟ] Reviewed by George S on 9/11/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.