Το φαινόμενο του μαύρου φεγγαριού - Προκαταλήψεις και επιστημονική εξήγηση!

Ο όρος «Μαύρο φεγγάρι» ή «μαύρη σελήνη» προκαλεί στην φαντασία του κόσμου πολύ περισσότερα απ' όσα στην ουσία του σημαίνει.

Οι άνθρωποι έχουν άλλωστε μια τάση να βαφτίζουν και να «χρωματίζουν» το φεγγάρι (ματωμένο, μαύρο, μπλε, σούπερ-φεγγάρι κ.ά.).

Το διαδίκτυο βρίθει πάλι σεναρίων περί επικείμενης καταστροφής καθώς αύριο βράδυ το «μαύρο» φεγγάρι, θα κάνει την εμφάνισή του στις  ΗΠΑ, και όχι στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα, όπως λανθασμένα έχει κυκλοφορήσει.
 

Το μαύρο φεγγάρι δεν είναι παρά το φαινόμενο επανάληψης της νέας σελήνης δυο φορές σε ένα μήνα .

Η νέα σελήνη το αντίθετο της πανσελήνου, όταν η πλευρά του δορυφόρου μας που βλέπει προς τη Γη, να είναι τελείως σκοτεινή.

Στο δυτικό ημισφαίριο αύριο επαναλαμβάνεται η Νέα σελήνη (είχε συμβεί και την 1η του μήνα).

Η επόμενη Νέα Σελήνη θα συμβεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 3:12 ώρα Ελλάδας (όταν ακόμη στο δυτικό ημισφαίριο θα υπάρχει η 30ή Σεπτεμβρίου), ενώ η μεθεπόμενη Νέα Σελήνη θα συμβεί στις 30 Οκτωβρίου στις 20:38 ώρα Ελλάδας.

Συνεπώς στη χώρα μας -και γενικότερα στην Ευρώπη και στο ανατολικό ημισφαίριο- το φαινόμενο του «μαύρου» φεγγαριού, δηλαδή η δεύτερη Νέα Σελήνη μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με μια εναλλακτική ερμηνεία, ο όρος υποδηλώνει τον μήνα Φεβρουάριο που δεν υπάρχει καθόλου Νέα Σελήνη (κάτι που συμβαίνει κάθε 19 χρόνια).

Υπενθυμίζεται ότι ο σεληνιακός κύκλος διαρκεί 29,5 μέρες κατά μέσο όρο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι «μαύρο» φεγγάρι υπάρχει σε οποιονδήποτε μήνα -όχι μόνο τον Φεβρουάριο- που δεν υπάρχει Νέα Σελήνη.


Πηγή thetoc.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Το φαινόμενο του μαύρου φεγγαριού - Προκαταλήψεις και επιστημονική εξήγηση! Το φαινόμενο του μαύρου φεγγαριού - Προκαταλήψεις και επιστημονική εξήγηση! Reviewed by George S on 9/30/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.