Η αστυνομία συνέλαβε τον 16χρονο φαρσέρ που αναστάτωσε το Παρίσι το Σάββατο

Η αστυνομία αναζητά τον 17χρονο «συνεργό» του

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο έφηβο που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τον εσφαλμένο τρομοκρατικό συναγερμό αυτό το Σαββατοκύριακο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, έκαναν σήμερα γνωστό, δικαστικές πηγές.

Ο νεαρός συνελήφθη στην ανατολική Γαλλία, επισήμανε μία από τις πηγές. Ένας δεύτερος έφηβος αναζητείται από τις αρχές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την ίδια δικαστική πηγή.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών στελέχη των ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκαν στην πολυσύχναστη συνοικία Σατελέ το Σάββατο έπειτα από ένα τηλεφώνημα, όπου κάποιοι υποστήριζαν ότι κρατούνταν όμηροι εντός του ναού Σεν Λε.

Επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η χώρα παραμένει σε επιφυλακή έπειτα από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων από την περιοχή της Νορμανδίας στα βόρεια έως το νότιο τμήμα και τη γαλλική Ριβιέρα.

«Εν μέσω αυτής της τεταμένης περιόδου, σε εκείνους που σκέφτονται αυτά τα αρρωστημένα αστεία… αξίζει να τιμωρηθούν αυστηρά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε δημοσιογράφους.

Η γαλλική εφημερίδα L'Obs έγραψε την Κυριακή στη διαδικτυακή της έκδοση ότι είχε έλθει σε επαφή με δύο εφήβους, ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι παρουσίασαν στους υπεύθυνους του εντύπου ηχογραφημένο υλικό, που όπως υποστήριξαν ήταν το τηλεφώνημά τους στην αστυνομία.

«Η αρχική ιδέα ήταν να «χτυπήσουμε» σε ένα τέμενος, όμως μετά το Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα εάν στοχοθετούσαμε μια εκκλησία» ακούγονταν να λένε, αναφερόμενοι στην επίθεση που διέπραξαν δύο τζιχαντιστές στον ναό σε αυτήν την πόλη της Νορμανδίας, όπου δολοφόνησαν έναν ιερέα.

Οι Γάλλοι ερευνητές θεωρούν ότι στόχος των δραστών ήταν «να προκαλέσουν θόρυβο». Η εισαγγελία ξεκίνησε μια έρευνα με την κατηγορία της «καταγγελίας ενός φανταστικού εγκλήματος» και «διάδοση ψευδών πληροφοριών με στόχο να γίνει πιστευτή μια επικίνδυνη καταστροφή».


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η αστυνομία συνέλαβε τον 16χρονο φαρσέρ που αναστάτωσε το Παρίσι το Σάββατο Η αστυνομία συνέλαβε τον 16χρονο φαρσέρ που αναστάτωσε το Παρίσι το Σάββατο Reviewed by George S on 9/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.