Αυτό το σκάφος κοστίζει 500.000 ευρώ... αλλά θα κινείται με ηλιακή ενέργεια

Ένα σκάφος που σχεδιάστηκε για να κινείται με ηλιακή ενέργεια και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 500.000 ευρώ σκοπεύει να γίνει το πιο βιώσιμο «ταξί του νερού».

Το σκάφος που έχει μήκος 11 μέτρα σχεδιάστηκε από την ολλανδική εταιρεία Soel Yachts έγινε σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο τουρισμός που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος. Εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτό το νέο σχέδιο, το οποίο μπορεί ακόμη και να συνδεθεί με σπίτια δίπλα στην ακτή, όντας εφοδιασμένο ενεργειακά, θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που οι τουρίστες πάνε στα αξιοθέατα. Γνωστό ως SoelCat 12 θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με ταχύτητα ως έξι κόμβους σε μια «εικονική σιωπή» χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλιακούς συλλέκτες και 15 κόμβους όταν ανάβουν οι κινητήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρία.

Η παραγωγή του πρώτου σκάφους αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος και θα κυκλοφορήσει στην τιμή των 500.000 ευρώ.

Ο σχεδιαστής του συγκεκριμένου μοντέλου ανέφερε ότι το σχεδίασε για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του οικολογικού τουρισμού και ότι ενθουσιάζεται βλέποντας πράσινες πρωτοβουλίες σε διάφορα θέρετρα. Το SoelCat 12 θα προσφέρει 100% βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα συμβατικά σκάφη που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία μέχρι τώρα.

Επιπλέον, το σκάφος θα μπορεί να προσφέρει την ηλιακή ενέργεια που συλλέγει σε ένα θέρετρο όταν θα είναι αγκυροβολημένο και δε θα χρειάζεται να κινείται. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί μόνο για το αλμυρό νερό.

Μπορεί επίσης να σταθεί χωρίς πρόβλημα και στην άμμο και η μεταφορά του σε διάφορα μέρη του κόσμου θα είναι πολύ εύκολη. Οι δυνητικοί πελάτες για το σκάφος θα είναι σε θέση να κλείσουν ένα test drive στο τέλος του έτους.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Αυτό το σκάφος κοστίζει 500.000 ευρώ... αλλά θα κινείται με ηλιακή ενέργεια Αυτό το σκάφος κοστίζει 500.000 ευρώ... αλλά θα κινείται με ηλιακή ενέργεια Reviewed by George S on 9/07/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.