«Μαύρο» σε 90 μέρες στα κανάλια που δεν πήραν άδεια: Αγωνία για τους εργαζόμενους

H ανακοίνωση των τεσσάρων νέων καναλαρχών δημιουργεί ήδη ερωτήματα για την επόμενη ημέρα και ενώ κορυφώνεται πλέον η αγωνία για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων.

H ανακοίνωση των τεσσάρων νέων καναλαρχών δημιουργεί ήδη ερωτήματα για την επόμενη ημέρα και ενώ κορυφώνεται πλέον η αγωνία για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη βάλει «πάγο» στα σενάρια που έφερναν τα μη αδειοδοτημένα κανάλια να συνεχίζουν ως θεματικά και προανήγγειλε «μαύρο» εντός τριών μηνών μέσω της Digea σε όσα δεν κατάφεραν να βγουν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με μία από τις τέσσερις άδειες.

 Alpha, Star, η κυπριακή κοινοπραξία και ο Ιβάν Σαββίδης δεν εξασφάλισαν άδεια.


Ο Ολγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει ότι  «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει». Υπό αυτές τις συνθήκες μετά από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες.  Οι εκπρόσωποι αυτών των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλαν ήδη δυναμικές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κάρολου Αλκαλάϊ, Γενικού διευθυντή του STAR που δήλωσε εξερχόμενος της ΓΓΕΕ: «Καλύτερα η διαδικασία να είχε ολοκληρωθεί εφ' όσον είχε αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ο καθένας προσέγγισε την διαδικασία όπως έκρινε. Μου έκανε εντύπωση το ύφος προσφορών». Αναφερόμενος στην τακτική που ακολούθησε το κανάλι του, ανέφερε: «Δεν ακολουθήσαμε ψηλά...Η δικαστική εξουσία θα κρίνει τα πάντα αμετάκλητα. Υπάρχει μια μεγάλη εκρεμμότητα».Φουρλεμάδης: Ο ALPHA θα κινηθεί δικαστικά

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος του ALPHA χαρακτήρισε τη διαδικασία «απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη». Σημείωσε πως ο σταθμός έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. «Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ ότι τα φανταζόμασταν», είπε.Χθες ο  Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης άνοιξε παράθυρο για...πέμπτη άδεια, εφόσον το επιτρέψουν "οι συνθήκες της αγοράς". "Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας δεν προήλθε αυθαίρετα, αλλά βάσει μελέτης η οποία υπογράμμιζε ότι η τιμή βγαίνει με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα της αγοράς. Μόνο αν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα της αγοράς, θα μπορέσει να υπάρξει μια πέμπτη άδεια", υποστήριξε ο κ.Κρέτσος.

Η διαδικασία για το νέο τηλεοπτικό τοπίο προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, όπως και τα περισσότερα από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι δημιουργεί τη δική του διαπλοκή.


Πηγή thetoc.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
«Μαύρο» σε 90 μέρες στα κανάλια που δεν πήραν άδεια: Αγωνία για τους εργαζόμενους «Μαύρο» σε 90 μέρες στα κανάλια που δεν πήραν άδεια: Αγωνία για τους εργαζόμενους Reviewed by George S on 9/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.