Πωλητήριο και στην Εγνατία Οδό για 100 εκ. ευρώ μέσω ΤΑΙΠΕΔ - Διπλασιάζονται τα διόδια και οι τιμές [φωτό]

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εγνατία Οδός ετοιμάζεται να περάσει σε χέρια ιδιωτών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με κόστος τα 100 εκατομμύρια ευρώ και η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 40 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εγνατία Οδός είναι το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο στη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στην Εγνατία μιλούν για ένα οικονομικό έγκλημα και εξηγούν ότι αυτή τη στιγμή το κράτος ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναντι 100 εκατομμυρίων για 40 χρόνια έναν δρόμο που αποφέρει μέσω διοδίων περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στη σύμβαση θα προβλέπεται και ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων, όμως σε κάθε περίπτωση το τίμημα είναι ελάχιστο μπροστά στα υπολογιζόμενα έσοδα για τα επόμενα 40 χρόνια που παραχωρείται.Επιπλέον τα έσοδα από τα διόδια υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια με μόλις 7 από τους 15 συνολικά σταθμούς διοδίων που προβλέπονται ενώ υπολογίζονται και με τις σημερινές τιμές ενώ προβλέπεται αύξηση.


Με λίγα λόγια πωλείται ένας δρόμος θα δαπανήσουν χρήματα που μπορούν να πάρουν πίσω μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ έχουν το δικαίωμα να πολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους διπλασιάζοντας τον αριθμό των σταθμών διοδίων και αυξάνοντας ως και στο διπλάσιο την τιμή διέλευσης.


Το... κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι τα 100 εκατομμύρια που θα εισπραχθούν θα πάνε απευθείας στην εξυπηρέτηση του δανείου, θα πέσουν δηλαδή σε μια μαύρη τρύπα χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες που ήδη πλήρωσαν κάποια δισ. ευρώ για την κατασκευή του έργου.

Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πωλητήριο και στην Εγνατία Οδό για 100 εκ. ευρώ μέσω ΤΑΙΠΕΔ - Διπλασιάζονται τα διόδια και οι τιμές [φωτό] Πωλητήριο και στην Εγνατία Οδό για 100 εκ. ευρώ μέσω ΤΑΙΠΕΔ - Διπλασιάζονται τα διόδια και οι τιμές [φωτό] Reviewed by George S on 9/20/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.