"Παγίδες" στον Τειρεσία ακόμη και για συνεπείς δανειολήπτες

«Παγιδευμένοι» στα χρέη βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες και μάλιστα «βυθίζονται» ολοένα και περισσότερο σε αυτά, καθώς μπαίνουν στην λίστα του «Τειρεσία» επειδή δεν πλήρωσαν μια ή δύο δόσεις.

Με απώτερο σκοπό να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πάρουν «ανάσα» από τις οφειλές, οι δανειολήπτες βρήκαν νέο «πονοκέφαλο» αφού με την κίνηση αυτή αποκλείονται αυτομάτως από οποιαδήποτε νέα πίστωση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτός ο «φαύλος κύκλος» αποδεικνύει πόσο απροετοίμαστος είναι το τραπεζικό σύστημα να δώσει διέξοδο στους δανειολήπτες αφού αφενός τους ενθαρρύνει να αφήσουν απλήρωτες ορισμένες δόσεις για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση κι αφετέρου τους αποκλείει από νέες πιστώσεις, αφού έχουν μπει στη «μαύρη λίστα».

Αν κι ο στόχος των τραπεζών ήταν εξ αρχής να αποφύγουν να χαρακτηρίζουν τους δανειολήπτες μη ενήμερους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν σχεδίασαν προϊόντα για ενήμερους πελάτες για να μην τους ενθαρρύνουν όσους «αντέχουν» οικονομικά να αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες δανείων, αντιστοιχούν σε περισσότερους από 3 εκατ. φακέλους δανείων. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών δανείων, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ανέρχονται σε 9,4 εκατομμύρια.

Η πλειονότητα των ρυθμίσεων αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια, ενώ και το 1/3 των στεγαστικών δανείων εμφανίζεται ρυθμισμένο.


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
"Παγίδες" στον Τειρεσία ακόμη και για συνεπείς δανειολήπτες "Παγίδες" στον Τειρεσία ακόμη και για συνεπείς δανειολήπτες Reviewed by George S on 9/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.