Απίστευτο: Σχεδίαζαν να μεταφέρουν ναρκωτικά... με drone στις φυλακές Λάρισας

Συνελήφθησαν έξι μέλη συμμορίας

Εντυπωσιακές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως και έχουν να κάνουν με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, η οποία προσπάθησε να εισάγει ποσότητες ναρκωτικών στις Φυλακές Λάρισας, με τη χρήση drone, όπως γράφει το larissanet.gr.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνονται τα εξής:

«Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στο σχεδιασμό και την απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής (drone).

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων και τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με τον 24χρονο να τελεί σε τακτική άδεια, καθώς και δύο ημεδαπούς, ένα 19χρονο και μία 24χρονη.

Όπως πρόεκυψε ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Η εγκληματική ομάδα είχε σχεδιάσει την επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους εντός της φυλακής και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Για το σκοπό αυτό ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone) από την Αθήνα στη Λάρισα και χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απίστευτο: Σχεδίαζαν να μεταφέρουν ναρκωτικά... με drone στις φυλακές Λάρισας Απίστευτο: Σχεδίαζαν να μεταφέρουν ναρκωτικά... με drone στις φυλακές Λάρισας Reviewed by George S on 9/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.