Μονιμότητα «τέλος» για τις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται

Αλλαγές δρομολογούνται για τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται, καθώς η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», το μέσο για την άρση της μονιμότητας, θα είναι ο χαρακτηρισμός των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σήμερα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ ή τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ συνδέεται με καθεστώς μονιμότητας, καθώς ή σύμβασή του λήγει σε ορισμένο χρόνο που είναι όταν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, για να συνταξιοδοτηθεί.

Μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου σημαίνει ότι παύει να έχει τη μονιμότητα.

Η αλλαγή αυτή είναι «προαπαιτούμενο», για να έρθουν επενδυτές και ιδιωτικά κεφάλαια στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η εφημερίδα και εντάσσεται στις γενικότερες αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο.


Πηγή aftodioikisi.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μονιμότητα «τέλος» για τις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται Μονιμότητα «τέλος» για τις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται Reviewed by George S on 9/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.