Μαύρο πιπέρι: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία

Το πιπέρι δεν λείπει από κανένα σπιτικό, δίνει γεύση στα φαγητά και πειθαρχία στα παιδιά (μάνα είναι μόνο μία!!!)

Ωστόσο το πιπέρι είναι κάτι περισσότερο από κάτι που απλά χρησιμοποιούμε για να δώσουμε μια πικάντικη γεύση στο τραπέζι μας,

Το πιπέρι είναι από τα καλύτερα γιατροσόφια για όταν είμαστε κρυωμένοι, καταπολεμά  τα συμπτώματα του βήχα και είναι πλούσιο σε βιταμίνη  C, με αποτέλεσμα να δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να μας ταλαιπωρούν. 


Επιπλέον μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία σε μια μικρή πληγή, βοηθάει στην καλύτερη πέψη του φαγητού και περιέχει επίσης μια ουσία που λέγεται πιπερίνη, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.


Στις μέρες μας η διατροφή σε πολλά νοικοκυριά δεν είναι η κατάλληλη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε  πολλούς παράγοντες, αρκετές φορές οικονομικούς (συνεχής κατανάλωση τροφών όπως πατάτα, ζυμαρικά και έλλειψη λαχανικών τα οποία αν και αναγκαία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα λόγω οικονομίας). 


Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπους για να εμπλουτίσουμε την διατροφή μας με θρεπτικά συστατικά, μια καλή αρχή λοιπόν είναι η συχνότερη χρήση του μαύρου πιπεριού.
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μαύρο πιπέρι: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία Μαύρο πιπέρι: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία Reviewed by George S on 9/15/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.