Καλογρίτσας - Έχασε την τηλεοπτική άδεια, ετοιμάζει εφημερίδα

Η αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα από το καρέ των υπερθεματιστών της ιδιωτικής τηλεόρασης μπορεί να ήταν η τελευταία πράξη του τηλεοπτικού δράματος για τον 69χρονο Καρδιτσιώτη επιχειρηματία δεν σημαίνει, όμως, και τον οριστικό του αποχαιρετισμό στον χώρο των ΜΜΕ. 

Είναι γεγονός πως η άρον άρον απόσυρσή του από την λίστα των νέων καναλαρχών, που έπληξε σοβαρά το προφίλ του Χρήστου Καλογρίτσα δεν έγινε άνευ ανταλλαγμάτων από την πλευρά ισχυρών κυβερνητικών παραγόντων που είχαν επενδύσει στο τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας δέχτηκε να πάει «πάσο» στις άνωθεν πιέσεις ώστε με τον τρόπο αυτό να απεγκλωβίσει την κυβέρνηση από ενοχλητική συζήτηση που αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική επιφάνεια του «εκλεκτού» της, μετά τις δεσμεύσεις των ισχυρών φίλων που διαθέτει εντός του Μαξίμου για την πολιτική στήριξη ενός άλλου ενημερωτικού εγχειρήματος με την μορφή της εφημερίδας.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Χωρίς ακόμη να έχουν γίνει τα απαραίτητα ανοίγματα στην δημοσιογραφική αγορά, ένας στενός κύκλος παλαιών φίλων, συντρόφων και συνεργατών του Χρήστου Καλογρίτσα από την εποχή της «Πρώτης», έχουν εγκατασταθεί ήδη σε έναν κάθετο δρόμο της Συγγρού, στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται στα σκαριά ένα εκδοτικό εγχείρημα με στόχο την παρεμβατική στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το στρατηγείο του Χρήστου Καλογρίτσα που μέχρι πρότινος ετοιμαζόταν να μπει δυναμικά στον χώρο της ενημέρωσης ως ένα συγκρότημα που θα διέθετε κανάλι και εφημερίδα, υπό το βάρος των εξελίξεων είναι υποχρεωμένο πλέον να προχωρήσει αποκλειστικά με τον σχεδιασμό της νέας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που ευελπιστεί να κάνει την εμφάνισή της στα περίπτερα πριν το τέλος του 2016. Μετά, μάλιστα το ναυάγιο των τηλεοπτικών οραμάτων, η στενή αυτή ομάδα ανθρώπων πήρε εντολή από τον χρηματοδότη του εγχειρήματος να τρέξει με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς το project, μιας και η φημολογία θέλει και ένα ακόμη φιλοκυβερνητικό φύλλο να βρίσκεται στα σκαριά, οπότε και ο ανταγωνισμός ξαφνικά μεγαλώνει και αποκτά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως λίγοι ακόμη γνωρίζουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εφημερίδας Καλογρίτσα έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσαγκρής, Πάνος Παναγιώτου και Χρήστος Μαχαίρας οι οποίοι έχοντας γίνει γνώστες και του οικονομικού μπάτζετ του εκδοτικού εγχειρήματος μπορούν πλέον να αναζητήσουν συνεργάτες για την εφημερίδα. Άγνωστος παραμένει ο ρόλος που ενδεχομένως θα έχει στην έντυπη συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στα ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, «Κόκκινο», ο οποίος είχε εμπλακεί παρασκηνιακά στο υπό δημιουργία κανάλι αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν η απόσυρση του επιχειρηματία από την τηλεόραση θα συμπαρασύρει και όσους είχαν εμπλακεί στο συγκεκριμένο project.

Από την πλευρά του Μαξίμου πάντως, αυτοί που εξαρχής έβλεπαν με καχυποψία την εμπλοκή Καλογρίτσα στην διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές του επιχειρηματία αρνούμενοι να δώσουν συγκατάθεση πολιτικής στήριξης ακόμη και στην υπό έκδοση εφημερίδας ποντάροντας με τον τρόπο και πριμοδοτώντας το έτερο εγχείρημα που θέλει την δημιουργία ενός άλλου φιλοκυβερνητικού φύλλου που θα φέρει την υπογραφή του Κώστα Βαξεβάνη αλλά και άλλων γνωστών δημοσιογράφων που προέρχονται από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. 


Πηγή koolnews.gr
Καλογρίτσας - Έχασε την τηλεοπτική άδεια, ετοιμάζει εφημερίδα Καλογρίτσας  - Έχασε την τηλεοπτική άδεια, ετοιμάζει εφημερίδα Reviewed by George S on 3:33 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.