Ξέρεις γιατί ορισμένα αυγά είναι καφέ ενώ άλλα άσπρα;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποια αυγά είναι άσπρα και κάποια καφέ στο κέλυφος; Είναι διαφορετικά τα αυγά όσον αφορά στις θρεπτικές τους ιδιότητες;

Αυτό, λοιπόν, που καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό το χρώμα του κελύφους του αυγού είναι γενετικοί λόγοι και πιο συγκεκριμένα η ράτσα της κότας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη κότας το οποία όμως αναμειγνύονται μεταξύ τους. Κατά τη δημιουργία του το αυγό έχει λευκό κέλυφος, ωστόσο κατά το ταξίδι του στις σάλπιγγες της κότας, χρωματίζεται από μια χρωστική ουσία, στα είδη κότας που τη διαθέτουν.

Ένας εμπειρικός τρόπος για να δούμε τι αυγά κάνει μια κότα είναι να παρατηρήσουμε το λοβό των αυτιών της. Όταν ο λοβός είναι κοκκινωπός παράγει καφέ αυγά ενώ όταν είναι λευκός παράγει συνήθως άσπρα.

Aξίζει να σημειώσουμε πως καμία διαφορά στη θρεπτική αξία των δύο αυτών αυγών δεν υπάρχει, αφού και τα λευκά και τα και έχουν τα ίδια συστατικά και το χρώμα δεν επηρεάζει σε τίποτα τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες που περιέχουν.


Πηγή madata.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ξέρεις γιατί ορισμένα αυγά είναι καφέ ενώ άλλα άσπρα; Ξέρεις γιατί ορισμένα αυγά είναι καφέ ενώ άλλα άσπρα; Reviewed by George S on 9/21/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.