Πόσο κοστίζει η επισκευή σε ένα iPhone 7

Ειδικοί παρουσιάζουν την αξία του κάθε τμήματος της συσκευής

Τα iPhone 7 και το iPhone 7 Plus είναι γεγονός και ήδη βρίσκονται στα χέρια πολλών χρηστών που ανυπομονούσαν να τα αποκτήσουν.

Έχοντας καθιερώσει το εμπορικό της σήμα ως σύμβολο πολυτέλειας, οι τιμές κάθε καινούριου μοντέλου της Apple έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

Έτσι και η η τελευταία δημιουργία της εταιρείας, το iPhone 7, έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις με νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα κοστίσουν ακριβά σε όποιον θελήσει να αποκτήσει τη συσκευή.

Με τιμές που ξεκινούν από περίπου 800 ευρώ και φτάνουν έως αρκετά ψηλότερα, εύλογο είναι το ερώτημα πόσο τελικά είναι το κόστος κατασκευής των συσκευών.

Το CNN δημοσιεύει με στοιχεία των teardown.com και Chipworks που ασχολούνται με την τεχνολογία, πόσο τελικά είναι το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου smartphone. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία το κόστος κατασκευής δεν είναι και τόσο μεγάλο...

Πιο αναλυτικά για το νέο iPhone 7, το κόστος του κάθε τμήματος της συσκευής είναι το εξής:

    Οθόνη: 37 δολάρια
    Μπαταρία: 4 δολάρια
    Κάμερες: 26 δολάρια
    Logic board: 74 δολάρια
    Ηχεία: 11,5 δολάρια
    Περίβλημα συσκευής: 22 δολάρια
    Άλλα μέρη (όπως αισθητήρες): 117,5 δολάρια

Το σύνολο φτάνει τα περί 292 δολάρια, τιμή πολύ χαμηλότερη, βέβαια, από αυτήν της πώλησής του. Θα πρέπει βέβαια να υπολογίσει κανείς ότι στην κατασκευή περιλαμβάνονται κι άλλες διαδικασίες όπως ο σχεδιασμός και η έρευνα, το μάρκετινγκ και η παραγωγή του λογισμικού. Η απόσταση μέχρι την τιμή πώλησης, πάντως, εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πόσο κοστίζει η επισκευή σε ένα iPhone 7 Πόσο κοστίζει η επισκευή σε ένα iPhone 7 Reviewed by George S on 9/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.