Έρευνα: Οι γυναίκες ασχολιούνται ελάχιστα με το νοικοκυριό!

Οι ερευνητές αναλύοντας τα στοιχεία που συνέλεξαν από 19 χώρες, εκτός της Ελλάδος, από τη δεκαετία του '60 έως το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ού αιώνα κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οι γυναίκες πλέον ασχολούνται πολύ λιγότερο με τις δουλειές του σπιτιού συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια, αλλά ακόμη εξακολουθούν να κάνουν περισσότερες δουλειές από τους άνδρες.

Τα συμπεράσματα είναι απόρροια μελέτης των 50 τελευταίων χρόνων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για να καταλήξουν στα παρακάτω συμπεράσματα μελέτησαν τις τελευταίες δυο γενιές από νοικοκυρές, παίρνοντας τα δεδομένα των τελευταίων 50 χρόνων και εξετάζοντας 66 μελέτες.

Κατά μέσο όρο, λοιπόν, οι γυναίκες δεν ασχολούνται ενδελεχώς και με προσήλωση με τις δουλειές του σπιτιού αφιερώνοντας μόνο 74 λεπτά την ημέρα για το μαγείρεμα, το πλύσιμο των ρούχων, το σιδέρωμα και για όλες τις υπόλοιπες δουλειές.

Παρ’ όλα αυτά και συγκριτικά με τους άντρες η μέση γυναίκα συνεχίζει να ασχολείται με το νοικοκυριό περίπου δύο ώρες περισσότερο από τον άνδρα, όπως επισημαίνει η μελέτη, με επικεφαλή την καθηγήτρια κοινωνιολογίας Όριελ Σάλιβαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Εκτός όλων των άλλων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως με την πάροδο των χρόνων τείνει να γίνει ένας ίσος καταμερισμός εργασιών στις δουλειές του νοικοκυριού ανάμεσα στα 2 φύλα. Αυτό που οι καθηγητές-ερευνητές συμπεραίνουν  από τις μελέτες είναι πως η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα τσακώνονται, ενώ η σωστή κατανομή αυτής συμβάλλει στην ευημερία μέσα σε μία σχέση.

Την αλλαγή στον καταμερισμό των εργασιών μπορεί κανείς να τη συμπεράνει και σε χώρες με πιο παραδοσιακή νοοτροπία, όπως η Ισπανία και η Ιταλία που έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Εν αντιθέσει με τις σκανδιναβικές χώρες που έχουν πρωτοτυπήσει και προοδεύσει στο κομμάτι αυτό.


Πηγή spirossoulis.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έρευνα: Οι γυναίκες ασχολιούνται ελάχιστα με το νοικοκυριό! Έρευνα: Οι γυναίκες ασχολιούνται ελάχιστα με το νοικοκυριό! Reviewed by George S on 9/21/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.