Βρετανία: Δολοφονία ιμάμη - Οι δράστες πίστευαν ότι πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας».

O βρετανός μουσουλμάνος, Μοχάμεντ Σιεντί

Οι δύο δράστες που δολοφόνησαν τον σεβαστό ιμάμη πίστευαν ότι πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας».  

Ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία ενός σεβαστού ιμάμη της βόρειας Αγγλίας κρίθηκε βρετανός μουσουλμάνος, η πράξη του οποίου φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 21χρονος Μοχάμεντ Σιεντί και ο συνεργός του, Μοχάμεντ Αμπντούλ Καντίρ, ακολούθησαν το θύμα τους, Τζαχάλ Ουντίν, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το τέμενος στο Rochdale της βόρειας Αγγλίας.

Οι δύο δράστες πίστευαν ότι ο ιμάμης πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας» και εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου τον χτύπησαν μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Σιεντί ενήργησε ως ο οδηγός της απόδρασης από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ ο Καντίρ, ο οποίος τώρα πιστεύεται ότι είναι στη Συρία, επιτέθηκε στο θύμα με ένα σφυρί.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι άντρες σχεδίαζαν τη δολοφονία για μήνες και καταδίωκαν τον 72χρονο Ουντίν επειδή άσκησε μια μορφή θεραπείας (Ruqya) στην οποία χρησιμοποίησε φυλαχτά που φέρουν την ονομασία Taweez.

«Η δίωξη απέδειξε ότι ο Σιεντί πίστευε πως ο Ουντίν ασκούσε μαύρη μαγεία και, εμπνευσμένος από τις διδαχές του Ισλαμικού Κράτους, θεώρησε ότι το θύμα άξιζε να πεθάνει για αυτές του τις πεποιθήσεις (σατανισμός)» δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας του Στέμματος.

Η αστυνομία είπε ότι μπορεί ο Σιεντί να μην χτύπησε το θύμα, εντούτοις έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δολοφονία.

Πηγή: skai.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Βρετανία: Δολοφονία ιμάμη - Οι δράστες πίστευαν ότι πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας». Βρετανία: Δολοφονία ιμάμη - Οι δράστες πίστευαν ότι πραγματοποιούσε τελετές «μαύρης μαγείας».  Reviewed by George S on 9/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.