ΔΕΘ: Ανοιχτά και τις δύο Κυριακές τα καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι κατά τις δύο Κυριακές της 81ης Διεθνούς 'Εκθεσης (ΔΕΘ) τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στις αγορές τους οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, αλλά και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση.

Τις Κυριακές 11 και 18 Σεπτεμβρίου, μπορούν -σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου- να λειτουργήσουν μόνο τα εμπορικά καταστήματα που πληρούν τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις: έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, δεν ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), δεν λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop) και δεν βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά. 

Το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Τα καλά του «φοράει» και ο Θερμαϊκός ενόψει των εγκαινίων

Τα καλά του «φοράει» και το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως και της προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη.

Το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» κάνει βόλτες στα νερά του Θερμαϊκού προκειμένου να περισυλλέξει τα σκουπίδια και τα επιφανειακά απορρίμματα, που καταστρέφουν την εικόνα της Νέας Παραλίας. 


Το συγκεκριμένο αντιρρυπαντικό σκάφος βγαίνει καθημερινά στα νερά του Θερμαϊκού, εκτός Δευτέρας, αλλά και τα Σαββατοκύριακα για οχτώ έως δέκα ώρες, εκτελώντας εργασίας καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Σε περίπτωση όμως που παραστεί ανάγκη, το σκάφος θα καλύψει και τον ευρύτερο άξονα του κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Πλαστικά, χαρτιά, σακούλες είναι τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια που περισυλλέγει το σκάφος, με τα απορρίμματα να φτάνουν τα 35 έως 40 κυβικά το μήνα.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΔΕΘ: Ανοιχτά και τις δύο Κυριακές τα καταστήματα ΔΕΘ: Ανοιχτά και τις δύο Κυριακές τα καταστήματα Reviewed by George S on 9/09/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.