Βυθίζεται και γέρνει κορυφαίος ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο


Ο ουρανοξύστης Millenium Tower στο Σαν Φρανσίσκο αποτελεί ένα από τα πλέον ακριβά και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη. 

Το κόστος των διαμερισμάτων ανέρχεται σε κάμποσα εκατομμύρια δολάρια και σε αυτά κατοικούν πλούσιοι και διάσημοι.
Και, ενδεχομένων, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι το 58όροφο κτίριο έχει… βυθιστεί κατά σχεδόν 41 εκατοστά και… γέρνει προς τα βορειοδυτικά κατά πέντε εκατοστά. Μάλιστα, ήδη οι πολιτικοί της πόλης έχουν κινητοποιηθεί και ζητούν να μάθουν γιατί ένα από τα πλέον ακριβά και εντυπωσιακά κτίρια του Σαν Φρανσίσκο έχει πάθει τέτοια ζημιά.


Για την ώρα, οι κατασκευαστές του κτιρίου κατηγορούν δημόσια υπηρεσία η οποία άνοιξε μια τεράστια τρύπα δίπλα στο κτίριο, προκειμένου να κατασκευάσει κέντρο μέσων μαζικής μεταφοράς. Από την πλευρά της, η υπηρεσία αποδίδει τα «βάσανα» του κτιρίου σε προβληματική κατασκευή που οδήγησε στη βύθιση του ουρανοξύστη.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα θεμέλια του κτιρίου είναι απλώς τσιμεντένια πλάκα, η οποία δεν φθάνει ως το βράχο στο υπέδαφος. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσουν διορθώσεις στο κτίριο, προτού βρεθούν οι λόγοι της καθίζησης. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου εγγυώνται για την ασφάλειά του, όπως και των διπλανών κτιρίων, ωστόσο, ήδη κάτοικοι έχουν καταθέσει αγωγή ζητώντας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Πηγή topontiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Βυθίζεται και γέρνει κορυφαίος ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο Βυθίζεται και γέρνει κορυφαίος ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο Reviewed by George S on 9/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.