Βαριές ποινές για τα εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Ένοχοι οι 11 από τους 13 κατηγορούμενους με ποινές κάθειρξης έως και 12 χρόνων

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, οι 11 από τους 13 κατηγορούμενους για τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων με το φορτηγό πλοίο «ROSETTA» με σημαία Τανζανίας, που είχε εντοπιστεί το Νοέμβριο του 2015, ανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου με 7μελες πλήρωμα.

Στον αιγυπτιακής υπηκοότητας καπετάνιο του σκάφους, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και στα 6 μέλη του πληρώματος, (όλοι επίσης Αιγύπτιοι), ποινή έξι χρόνων.

Εξάλλου, στους δύο ντόπιους, πατέρα και γιο, που είχαν προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο με το αλιευτικό τους για τη μεταφορά, επιβλήθηκαν στον πρώτο 10 χρόνια φυλάκισης και στον δεύτερο 6 χρόνια.

Επίσης το Εφετείο επέβαλε 6 χρόνια κάθειρξης στον ιδιοκτήτη της αγροικίας όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα τσιγάρα, καθώς και στον ιδιοκτήτη των φορτηγών που θα τα μετέφερε. Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε και για τους 4 Έλληνες, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Τέλος το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες δύο ακόμη Έλληνες κατηγορούμενους.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Βαριές ποινές για τα εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα Βαριές ποινές για τα εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα Reviewed by George S on 9/29/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.