Πολικές αρκούδες "πολιορκούν" εργαστήριο και έχουν παγιδεύσει τους επιστήμονες για 2 εβδομάδες

Στη Ρωσία διαδραματίζεται ένα απίστευτο περιστατικό, καθώς πέντε επιστήμονες έχουν παγιδευτεί για δυο εβδομάδες μέσα στο εργαστήριο τους στο απομονωμένο νησί Troynoy. 

Ο λόγος είναι δέκα πολικές αρκούδες που τους έχουν περικυκλώσει, κάνοντας κύκλους γύρω από το εργαστήριο.

Μάλιστα, μια από τις αρκούδες φαίνεται πως κοιμάται έξω από το παράθυρο του εργαστηρίου, εμποδίζοντας έτσι τα μέλη της ρωσικής επιστημονικής ομάδας από το να απομακρυνθούν.


Οι πέντε επιστήμονες έχουν ξεμείνει από φωτοβολίδες, ενώ ένα από τα σκυλιά της ομάδας, δεν κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση μιας αρκούδας.

Οι ρωσικές αρχές στέλνουν βοήθεια και ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων σκύλων και νέων φωτοβολίδων, με σκοπό να εκφοβίσουν τις αρκούδες και να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή οι επιστήμονες. Παρ' όλα αυτά, για να ολοκληρωθεί το ταξίδι στο απομονωμένο νησί είναι πιθανό να περάσει ένας μήνας.Ο Vassily Shevchenko, από το δίκτυο παρακολούθησης «Sevgidromet», του οποίου ιδιοκτησία είναι το εργαστήριο αποκάλυψε πως οι εγκλωβισμένοι επιστήμονες χρειάστηκε να εγκαταλείψουν κάποιες από τις μετεωρολογικές μελέτες τους, λόγω του κινδύνου που διατρέχουν. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Έχουμε προειδοποιήσει το προσωπικό του σταθμού να κινείται με τεράστια προσοχή, να μην απομακρυνθούν από το εργαστήριο εκτός από περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να συνεχίσουν όσο αυτό είναι δυνατό τις μετεωρολογικές τους παρατηρήσεις. 

Οδηγίες έχουν δοθεί και στο όχημα που θα καταφτάσει στο σταθμό σε έναν μήνα, το οποίο θα μεταφέρει σκυλιά, καθώς ένα από τα σκυλιά μας σκοτώθηκε από επίθεση αρκούδας. Ακόμα θα μεταφερθούν φωτοβολίδες και άλλες πυροτεχνικές συσκευές, που απαιτούνται για να εκφοβίσουν τα ζώα».

Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πολικές αρκούδες "πολιορκούν" εργαστήριο και έχουν παγιδεύσει τους επιστήμονες για 2 εβδομάδες Πολικές αρκούδες "πολιορκούν" εργαστήριο και έχουν παγιδεύσει τους επιστήμονες για 2 εβδομάδες Reviewed by George S on 9/14/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.