Απίθανο δάσος με γιγάντιους ευκάλυπτους - Το ψηλότερο δέντρο αγγίζει τα 100 μέτρα!

Μπορεί οι περισσότεροι ευκάλυπτοι να μην είναι τόσο μεγάλοι σε μέγεθος, ωστόσο στην Αυστραλία θα εκπλαγείτε με το πόσο ψηλά μπορούν να αναπτυχθούν αυτά τα δέντρα. 

Ο ευκάλυπτος δεν είναι ένα ενιαίο είδος. Στην πραγματικότητα είναι γένος με περισσότερα από επτακόσια είδη, σχεδόν όλα ιθαγενή στην Αυστραλία. Το ψηλότερο είναι το eucalyptus regnans, που αναπτύσσεται πάνω από 85 μέτρα, ενώ το ψηλότερο όλων που έχει καταγραφεί φτάνει τα 99,6 μέτρα.

Στην Τασμανία, λοιπόν, υπάρχει ένα δάσος ευκαλύπτων που συγκεντρώνει μερικά από τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο. Η μέση διάρκεια ζωής των ευκαλύπτων αυτών είναι 400 χρόνια, ενώ κινδυνεύουν από πυρκαγιές αλλά και από την ανθρώπινη καταστροφή, αφού συχνά κόβονται για ξυλεία. Η προστασία τους είναι μεγάλης σημασίας για την περιοχή, ενώ από το 2013 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Πηγή perierga.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απίθανο δάσος με γιγάντιους ευκάλυπτους - Το ψηλότερο δέντρο αγγίζει τα 100 μέτρα! Απίθανο δάσος με γιγάντιους ευκάλυπτους - Το ψηλότερο δέντρο αγγίζει τα 100 μέτρα! Reviewed by George S on 9/25/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.