Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού και σώθηκε χάρη σε μήνυμα στην άμμο

Ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού είδε το σήμα SOS μετά από μια εβδομάδα 

Σε ένα ακατοίκητο νησί της Μικρονησίας ναυάγησε ένα μεσήλικο ζευγάρι όπου και πέρασαν μια εβδομάδα πριν τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία χάρη στο τεράστιο "SOS" που έγραψαν στην άμμο. Οι Linus και Sabina Jack είχαν ξεκινήσει από το νησί Γουένο στις 17 Αυγούστου με μια βάρκα των 5 μέτρων, χωρίς επαρκή εφόδια και εξοπλισμό επικοινωνίας. 

Ο συναγερμός για τον εντοπισμό τους σήμανε μία μέρα αργότερα όταν απέτυχαν να φτάσουν το νησί Ταματαμ καθώς έχασαν τον προορισμό τους, καταλήγοντας στο νησάκι Ίστ Φάγιου. Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό τους διήρκεσε μια εβδομάδα, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 43.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με την αρωγή 14 πλοίων, δύο ελικοπτέρων και πολλών αστυνομικών. 

Τελικά ένα πλοίο που συμμετείχε στην έρευνα είδε φώτα να αναβοσβήνουν στο Ίστ Φάγιου και ένα ελικόπτερο εστάλη να τους αναζητήσει. Το ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού έσπευσε στην περιοχή κι εκεί είδαν γραμμένο στην άμμο ένα τεράστιο μήνυμα "SOS" δίπλα στη βάρκα του ζευγαριού. "Εντοπίστηκαν και περιμένουν πλοίο να τους παραλάβει" ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μικρονησία. Αυτή δεν είναι η πρώτη "κινηματογραφική" διάσωση ναυαγών στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού τον περασμένο Απρίλιο τρεις ναυαγοί πέρασαν τρεις μέρες στο ακατοίκητο νησί Fanadik Island στον Ειρηνικό Ωκεανό και τελικά αεροπλάνο του Ναυτικού τους εντόπισε χάρη σε ένα τεράστιο μήνυμα "ΗΕLP" στην άμμο. 


Πηγή lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού και σώθηκε χάρη σε μήνυμα στην άμμο Ζευγάρι ναυάγησε σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού και σώθηκε χάρη σε μήνυμα στην άμμο Reviewed by George S on 8/28/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.