Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να πετύχουμε τους στόχους μας!!!

Το να θέτεις υψηλούς στόχους, όπως το να φτάσεις στο φεγγάρι μπορεί να είναι πολύ λογικό εάν είσαι η NASA, αλλά τα άτομα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με στόχο να φθάσουν στο επόμενο τετράγωνο, λέει η ψυχολόγος του Harvard, Amy Cuddy, σε πρόσφατο βίντεο που εξηγεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους που θέτουν.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν τα άτομα όταν βάζουν στόχους για τον εαυτό τους, σύμφωνα με την Cuddy, είναι ότι εστιάζουν μόνο στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία.

Η ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συγγραφέας, πραγματοποίησε έρευνα πάνω στις μικρές αφορμές που μας κάνουν περήφανους για τα αποτελέσματα των προσπαθειών ή να κοιτάμε πίσω στις αποτυχίες μας να  μετανιώνουμε και να απογοητευόμαστε.

Πολλές φορές, σύμφωνα με τα ευρήματα της καθηγήτριας, οι άνθρωποι απογοητεύονται γιατί θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους ή δεν τους έχουν σχεδιάσει σωστά. «Είναι τόσο μεγαλεπήβολοι και υπάρχει τεράστια απόσταση που πρέπει να διανυθεί» λέει η καθηγήτρια όπως το να χάσεις 40 κιλά ή να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. «Απαιτούνται εκατομμύρια μικρές κινήσεις στη διαδικασία και κάθε ένα από αυτά τα βήματα είναι αφορμή αποτυχίας» προσθέτει.

Η πιο έξυπνη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να μαθαίνει να ακολουθεί πιστά τη διαδικασία. «Δεν μπορείς να χάσεις όλα τα κιλά σε ένα βράδυ, αλλά μπορείς να κάνεις το καλύτερο που μπορεί να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει η καθηγήτρια και προσθέτει «επέλεξε το μεγάλο στόχο και κάνε τα μικρά καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία βήματα που απαιτούνται για την εκπλήρωσή του».


Πηγή topontiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να πετύχουμε τους στόχους μας!!! Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να πετύχουμε τους στόχους μας!!! Reviewed by George S on 8/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.