Ιταλία: Γήπεδο γέμισε με άστεγους

Συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων σε όσους έχασαν τα σπίτια τους - Δείτε φωτογραφίες

Ένα γήπεδο στην πόλη Αματρίτσε έχει γίνει πλέον το σπίτι για πολλούς Ιταλούς, που είδαν τα δικά τους να τα καταπίνει η γη μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Ο απολογισμός είναι τραγικός καθώς οι νεκροί ανέρχονται σε 268, οι τραυματίες είναι εκατοντάδες και οι άστεγοι αγγίζουν τις 2.500, για τους οποίους πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων.

Τουλάχιστον 200 από τα θύματα προέρχονται από το Αματρίτσε που ήταν γεμάτο επισκέπτες ενόψει του 50ου ετήσιου φεστιβάλ του, αυτό το Σαββατοκύριακο. Μεταξύ των νεκρών πιστεύεται πως είναι πέντε Ρουμάνοι, ένας Ισπανός, ένας Καναδός και αρκετοί ακόμα ξένοι.

Την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη με το χρόνο και τα ερείπια σε πόλεις και χωριά που έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί. Δεκάδες διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» τα βουνά από μπάζα και συντρίμμια αναζητώντας ίχνη επιζώντων, ενώ γερανοί εργάζονται ασταμάτητα απομακρύνοντας κομμάτια και ερείπια από τα κτήρια που κατέρρευσαν.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέ Ρέντσι δεσμεύτηκε για την ανοικοδόμηση των σπιτιών που ισοπεδώθηκαν αλλά και για την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας στη χώρα. «Θέλουμε αυτές οι κοινότητες να έχουν μέλλον, όχι μόνο αναμνήσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ιταλία: Γήπεδο γέμισε με άστεγους Ιταλία: Γήπεδο γέμισε με άστεγους Reviewed by George S on 8/26/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.