Ο Ερντογάν καλεί μεγάλη συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αναμένονται σε συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη στην οποία καλεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη μεγαλύτερη μετά τις πρώτες ημέρες έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν θα μιλήσει στην συγκέντρωση, ενώ το κάλεσμα προσυπογράφουν και τα δύο από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην του φιλοκουρδικού HDP. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Γενικαπί.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε ευρεία εκκαθάριση του στρατεύματος και των υπόλοιπων τμημάτων της κρατικής μηχανής, ενώ ενέτεινε το «κυνήγι» στο δίκτυο του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ενορχηστρωτή.

Επιπλέον, η Άγκυρα έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες για πλήρη έλεγχο του στρατού από την πολιτική ηγεσία.

Από τις ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν τεθεί σε αργία ή απολυθεί πάνω από 60.000 κρατικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Υπό κράτηση έχουν βρεθεί περίπου 13.000 ύποπτοι.


Πηγή in.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ο Ερντογάν καλεί μεγάλη συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη Ο Ερντογάν καλεί μεγάλη συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη Reviewed by George S on 8/07/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.