Έκανε βουτιά από 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο – Και κατάφερε να σωθεί!!!

Ισχυρή δόση παραφροσύνης και σίγουρα άγνοια κινδύνου χρειάζεται το εγχείρημα του 42χρονου Λιουκ Έικινς, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 25.000 ποδιών (7.620 μέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια.

Ο ημιπαράφρονας 42χρονος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 18.000 πτώσεις στη ζωή του, έκανε το άλμα αυτό στη Σίμι Βάλεϊ, στα δυτικά του Λος Άντζελες και προσγειώθηκε σε ένα δίχτυ διαστάσεων 30×30 μέτρων.

Το τολμηρό εγχείρημα μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Το άλμα αυτό «αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας καριέρας 26 ετών και αποτελεί προσωπικό και παγκόσμιο ρεκόρ» για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο, σχολίασε ο εκπρόσωπός του, Τζάστιν Άκλιν.

Το Fox έδειξε τον Έικινς, ο οποίος φόραγε μια καταπράσινη στολή και ήταν εξοπλισμένος με μάσκα οξυγόνου λόγω του μεγάλου ύψους, να πηδάει από ένα αεροπλάνο, μαζί με άλλους τρεις αλεξιπτωτιστές.

Λίγο αργότερα, ενώ και οι τέσσερις ήταν στον αέρα, ο 42χρονος έδωσε τη μάσκα. Οι τρεις άλλοι άνοιξαν τότε τα αλεξίπτωτά τους και εκείνος συνέχισε μόνος την κάθετη πτώση του προς το έδαφος με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα.

Τριγύρω από το δίχτυ είχαν τοποθετηθεί φώτα για να καθοδηγούν τον Έικινς ώστε να στοχεύσει σωστά. Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου δύο λεπτών, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Έικινς έκανε μια στροφή στον αέρα και έπεσε με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε ύψος 61 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από κάτω είχε τοποθετηθεί και ένα δεύτερο δίχτυ για λόγους ασφαλείας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε και πάλι στο έδαφος, ήταν να αγκαλιάσει τη σύζυγό του, Μόνικα. «Σχεδόν αιωρούμαι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι αισθάνομαι» είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο Fox.

Πηγή tribune.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έκανε βουτιά από 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο – Και κατάφερε να σωθεί!!! Έκανε βουτιά από 7.620 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο – Και κατάφερε να σωθεί!!! Reviewed by George S on 8/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.