Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων

Φωτό: asylonaniaton.gr

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του ασύλου αναφέρει πως διαθέτει ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών 

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα ιστορικότερα κοινωφελή μη κερδοσκοπικά σωματεία στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». 

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου τονίζει πως το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών, και ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη». 

«Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Επισημαίνει δε ότι τα 396 από αυτά τα ακίνητα είναι ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. 

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί. Για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων Reviewed by George S on 8/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.