Τούρκος δικαστικός ζητά πολιτικό άσυλο - Έφτασε με βάρκα μαζί με πρόσφυγες στη Χίο

Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, διωκόμενος κατά δήλωσή του από την κυβέρνηση Ερντογάν, ήταν μαζί με τους έξι πρόσφυγες και μετανάστες που διέσωσε το ναυαγοσωστικό του λιμεναρχείου Χίου.

Ο 50χρονος Τούρκος δικαστικός επιβιβάστηκε σε λέμβο μεταναστών που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης από την περιοχή νοτίως του Τσεσμέ με προορισμό στη Χίο.

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί η λέμβος εντοπίστηκες από το Λιμεναρχείο Χίου στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης.

Ο 50χρονος Τούρκος μετά τη μεταφορά του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου επέδειξε στους Λιμενικούς τα έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητά του, ζητώντας ταυτόχρονα πολιτικό άσυλο, αφού κατά δήλωσή του διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Τούρκος δικαστικός, βρίσκεται αυτή τη στιγμή (λίγο μετά τη μία το μεσημέρι) στην εισαγγελία Χίου για την παράνομη είσοδό του στην χώρα, ενώ ταυτόχρονα η εισαγγελία θα αποφασίσει περί του αιτήματος ασύλου και κατά πάσα πιθανότητα θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.


Πηγή newsit.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τούρκος δικαστικός ζητά πολιτικό άσυλο - Έφτασε με βάρκα μαζί με πρόσφυγες στη Χίο Τούρκος δικαστικός ζητά πολιτικό άσυλο - Έφτασε με βάρκα μαζί με πρόσφυγες στη Χίο Reviewed by George S on 8/30/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.