Αυτές οι συνήθειες μας κόβουν χρόνια ζωής

Ευθύνονται για τους μισούς πρόωρους θανάτους

Υπάρχουν τέσσερις συνήθειες, λένε καναδοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα, που αφαιρούν από το μέσο άνθρωπο περίπου έξι χρόνια ζωής και είναι υπεύθυνες γα τους μισούς πρόωρους θανάτους.

Οι τέσσερις κυριότερες ανθυγιεινές συνήθειες είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

«Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές επιβαρύνουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και οι τέσσερις αυτές αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας Νταγκ Μάνουελ, ο οποίος δημιούργησε ένα νέο ειδικό αλγόριθμο για να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς.

Αναλυτικότερα εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο (26%) όλων των πρόωρων θανάτων οφείλεται στο κάπνισμα, άλλο ένα τέταρτο (24%) στη σωματική αδράνεια, το 12% στην ανθυγιεινή διατροφή και το 0,4% στο πολύ αλκοόλ.

Για τους άνδρες το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου, αφαιρώντας κατά μέσο όρο 3,1 χρόνια ζωής, ενώ για τις γυναίκες η έλλειψη σωματικής άσκησης που «κόβει» τρία χρόνια περίπου.

Όσοι κάνουν την πιο υγιεινή ζωή, έχοντας κόψει και τις τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες, έχουν προσδόκιμο ζωής σχεδόν 18 χρόνια μεγαλύτερο, σε σχέση με όσους ακολουθούν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συμπεριφορές σε μεγάλο βαθμό.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αυτές οι συνήθειες μας κόβουν χρόνια ζωής Αυτές οι συνήθειες μας κόβουν χρόνια ζωής Reviewed by George S on 8/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.